Wat is de apk

De afkorting apk staat voor ‘algemene periodieke keuring’ en is een in Europa verplichte keuring van voertuigen. De apk is erop gericht het aantal ongelukken te verkleinen, de verkeersveiligheid te vergroten en het milieu zo min mogelijk te schaden. Zo wordt er bijvoorbeeld op gelet dat er niet te veel uitlaatgassen worden uitgestoten en bij auto’s die op diesel rijden, wordt ook de roetuitstoting gemeten. Andere onderdelen van de apk voor auto’s betreffen onder andere de remmen, wielophanging, schokdempers, stuurinrichting en verlichting. Na de keuring krijgt u een keuringsrapport met de keuringsbeslissing.

Hoe vaak een auto apk

Hoe vaak uw auto gekeurd moet worden, hangt af van de brandstof waarop u rijdt. Een nieuwe auto die op benzine rijdt, moet na vier jaar voor het eerst gekeurd worden. Daarna na twee jaar en twee jaar later weer. Daarna moet de auto elk jaar apk gekeurd worden. Rijdt uw nieuwe auto op gas of diesel, dan moet u de auto na drie jaar voor het eerst laten keuren. Daarna moet de auto elk jaar opnieuw gekeurd worden. Auto’s van voor 1960 hoeven niet meer apk gekeurd te worden.

Als uw auto al eerder gekeurd is, staat de datum waarvoor de auto opnieuw gekeurd moet worden, vermeld op het oude keuringsrapport. Ook kunt u op de website van de RDW de gegevens opvragen.

Waarom auto apk Dronten bij Theo Koot

  1. Eigen keuringsstation;
  2. Erkend door RDW;
  3. Eerlijk en betrouwbaar advies;
  4. Snelle eventuele reparatie of vervanging;
  5. Scherpe tarieven.

Auto apk Dronten

U moet uw auto laten keuren bij een door de RDW (Dienst Wegverkeer) keuringsstation of garage of bij een erkend onafhankelijk bedrijf. Autobedrijf Koot in Dronten heeft een eigen, door de RDW erkend keuringsstation voor personenauto’s en bedrijfswagens tot 3.500 kilo. De apk is niet hetzelfde als een beurt, maar de keuring wordt wel vaak gecombineerd met een grote of kleine beurt. Bij autobedrijf Theo Koot is de apk bij de grote beurt inbegrepen. Als bij de keuring blijkt dat er een reparatie of vervanging van onderdelen nodig is, brengen we u daar meteen van op de hoogte en voeren met uw goedvinden de noodzakelijke reparatie of vervanging zo spoedig mogelijk uit. Wij keuren onder andere auto’s uit Dronten, Lelystad, Biddinghuizen, Swifterbant, Kampen, Elburg en Harderwijk.

Steekproef door RDW

De RDW voert steekproeven uit om te controleren of de apk goed is uitgevoerd. Als uw auto apk in Dronten bij autobedrijf Koot is uitgevoerd en voor deze steekproef is geselecteerd, dan moet uw auto nog anderhalf uur in onze garage beschikbaar blijven voor de controleur, plus de tijd die de steekproefkeuring vergt. Als uw auto hiervoor is geselecteerd, bent u verplicht aan de steekproef mee te werken. Als u uw auto toch meeneemt voor de herkeuring heeft plaatsgevonden, krijgt u geen keuringsrapport en daarna mag alleen de RDW de keuring opnieuw uitvoeren. Ons garagebedrijf Koot mag dan niet meer uw auto apk in Dronten uitvoeren.