Auto onderhoud Dronten

Goed onderhoud is belangrijk voor de levensduur van uw auto en voor de verkeersveiligheid. Een goed onderhouden auto levert bij inruil of verkoop meer op en regelmatig en preventief onderhoud voorkomen ook dat een klein euvel – zoals een te laag oliepeil of een te lage bandenspanning – voor grote schade en veel onkosten op de langere termijn zorgt. Wat er moet gebeuren en hoe vaak, staat onder andere beschreven in de onderhoudsvoorschriften van de fabrikant. Maar wij als ervaren monteurs van autobedrijf Koot zijn hier ook goed van op de hoogte. Voor uw auto onderhoud in Dronten kunt u vertrouwen op autobedrijf Koot.

Waar kunt u terecht voor auto onderhoud Dronten

Als uw auto nog in de garantieperiode zit, is het verstandig om uw auto bij de dealer te laten onderhouden. Zo behoudt u het recht op garantie. Ook bij een merkspecialist kunt u natuurlijk terecht voor auto onderhoud, maar over het algemeen zijn deze garages wel duurder dan een universele garage als autobedrijf Theo Koot. Wij hanteren scherpe prijzen en een fair uurtarief. Bovendien kunnen wij als kleinschalig bedrijf een band met u als klant opbouwen én met uw auto. Kennis van de (reparatie)geschiedenis is een groot voordeel als het gaat om preventief en gewoon onderhoud. Wij hebben overigens niet alleen klanten voor auto onderhoud uit Dronten, maar ook uit Swifterband, Harderwijk, Elburg, Kampen, Lelystad en Biddinghuizen.

Waarom Theo Koot voor uw auto onderhoud Dronten

  1. Klein en betrokken team;
  2. Uitstekende service;
  3. Scherpe prijzen;
  4. Open en eerlijk advies;
  5. Leenauto beschikbaar;
  6. Voor alle automerken;
  7. Eigen RDW erkend keuringsstation.

Hoe vaak onderhoud

Onderhoud kan op basis van tijd of aantal gereden kilometers gedaan worden, maar het is verstandig om de auto in ieder geval eens per jaar naar de garage te brengen voor onderhoud en controle. Bij de jaarlijkse inspectie kunnen bijvoorbeeld vloeistoffen ververst worden en alle belangrijke zaken als de banden, wielophanging en de remmen worden gecontroleerd. Onder andere de koppelingsplaat, de remblokken en remschijven zijn aan slijtage onderhevig. Hoe snel dat gaat, hangt deels af van het gebruik en het aantal gereden kilometers. Bij de jaarlijkse inspectie kunnen wij een goede inschatting maken van de vervangingen die eraan zitten te komen. Zo houden wij samen met u vinger aan de pols.

De kosten van een onderhoudsbeurt bij autobedrijf Koot

De kosten voor een grote of kleine beurt zijn afhankelijk van wat er gedaan moet worden, op onze website vindt u daarom alleen een vanaf-prijs. Bij de grote beurt nemen wij de apk in één moeite mee voor u. Als u de tijd neemt bij het afleveren van uw auto voor een beurt, nemen we de noodzakelijke en/of de door u gewenste werkzaamheden samen door. U kunt dan bijvoorbeeld ook aangeven wat u zelf doet of al gedaan hebt, zoals het controleren en bijvullen van vloeistoffen. Duidelijke afspraken voorkomen misverstanden en onnodige kosten bij auto onderhoud Dronten.