Autobanden Dronten

Dat goede banden belangrijk zijn voor de veiligheid, wordt gelukkig steeds beter onderkend. Banden vormen het enige contact tussen de auto en het wegdek en een goede grip op het (natte) wegdek is van levensbelang. Bovendien is het brandstofverbruik en het verkeerslawaai mede afhankelijk van de kwaliteit van de banden. Voldoende reden dus om aandacht te besteden aan uw autobanden. Autobedrijf Koot kan u informeren over de juiste banden voor uw auto. U kunt kiezen voor universele banden die in Nederland het hele jaar door gebruikt kunnen worden of voor speciale zomer- en winterbanden. Wij zorgen in het laatste geval voor opslag van de banden en het wisselen en uitlijnen.

Waarom banden wisselen voor de winter of zomer

De autobanden voor de zomer en voor de winter hebben een verschillend profiel en zijn gemaakt van verschillende soorten rubber, speciaal afgestemd op de omstandigheden van het seizoen. Belangrijke aspecten daarbij zijn de remweg en de grip op het wegdek. De juiste banden in het juiste jaargetijde verhogen daarom de veiligheid van u en uw medeweggebruikers. U kunt voor de juiste autobanden in Dronten terecht bij autobedrijf Theo Koot. Klanten uit de hele regio, met plaatsen als Biddinghuizen, Lelystad, Swifterband, Harderwijk, Elburg en Kampen komen al jaren bij ons voor het wisselen en de opslag van banden.

Waarom Theo Koot voor autobanden in Dronten

  1. Uitstekende service;
  2. Persoonlijk en eerlijk advies;
  3. Grote opslag van autobanden;
  4. Deskundig banden verwisselen en uitlijnen van uw auto;
  5. Faire tarieven.

Zomerbanden

Zomerbanden hebben een profiel dat gericht is op de afvoer van (regen)water, waardoor de grip bij een nat wegdek sterk verbetert. Het rubber waar de zomerband van is gemaakt, is anders dan dat van de winterbanden; boven de 7 graden heeft een zomerband de beste wegligging en de kortste remweg, ook beter dan een universele band. Welke zomerbanden het beste voor uw auto zijn, hangt onder meer af van uw rijstijl, het aantal kilometers dat u rijdt en op wat voor soort wegen u het vaakst rijdt. Gemiddeld zult u wat langer op zomerbanden rijden dan op winterbanden en als u in de wintermaanden niet naar het buitenland gaat, is de kwaliteit van de zomerbanden belangrijker dan die van uw winterbanden. Overlegt u voor uw nieuwe autobanden in Dronten gerust met Theo Koot.

Winterbanden

In veel Europese landen is het verplicht om onder winterse omstandigheden met winterbanden te rijden. In Duitsland bijvoorbeeld kunt u een fikse boete krijgen als u niet met winterbanden rijdt. In sommige landen, zoals Frankrijk, kunt u bij een aanrijding schuld worden toegewezen als u niet met de juiste banden rijdt. Dit omdat de remweg door de verkeerde banden langer is. In Nederland wordt bij temperaturen beneden de 7 graden het gebruik van winterbanden geadviseerd. Het rubber van zomerbanden en in mindere mate van universele banden is bij lage temperaturen niet flexibel meer, waardoor er minder grip en een langere remweg ontstaan. Voor uw winter autobanden in Dronten én voor advies en meer informatie kunt u terecht bij autobedrijf Koot.