Waarom automaatbak spoelen

Hoewel de meeste autofabrikanten hun automaatbakken voorzien van een longlife ATF olie, en deze circuleert in een gesloten circuit, blijkt dat de olie toch flink kan vervuilen door bijvoorbeeld slijtage van de koppelingsplaten. Alleen de olie verversen werkt onvoldoende omdat een deel van de oude olie achterblijft in het systeem en zich daarna vermengt met de nieuwe olie. Bovendien hebben vuildeeltjes zich vastgezet in de leidingen en andere componenten van de automaatbak. De automaatbak spoelen met het powerflush systeem van Kroonoil betekent dat de hele automaatbak wordt schoongespoeld en vervolgens van verse olie wordt voorzien.

Problemen met schakelen

Verreweg de meeste schakelklachten met een automaat worden veroorzaakt door vervuilde ATF olie. De problemen variëren van bonken, slippen, een schommelend toerental, verhoogd brandstofgebruik, slecht schakelen tot het weigeren van de automaatbak. In de meeste gevallen is het voldoende om de automaatbak te spoelen. Autobedrijf Theo Koot werkt met het powerflush systeem van Kroonoil. Dit is dan ook hét adres voor de automaatbak spoelen in Dronten. De powerflush spoelautomaat spoelt, reinigt en ververst de olie snel en effectief. Dure reparaties worden zo in de meeste gevallen vermeden, ook als u preventief de automaatbak laat spoelen.

Automaatbak spoelen, waarom autobedrijf Koot

  1. Powerflush systeem van Kroonoil;
  2. Spoelt, reinigt en ververst;
  3. Helpt bij tal van schakelproblemen;
  4. Ook voor het spoelen van stuurbekrachtigingsysteem;
  5. Voor alle automaatbakken;
  6. Scherpe tarieven.

Wanneer automaatbak spoelen

U kunt om twee redenen uw automaatbak spoelen in Dronten bij Theo Koot: preventief of bij schakelproblemen. Slippen of bonken of een schommelend toerental kunnen wijzen op een schakelprobleem en dan is het zinvol om de automaatbak te spoelen. Ook preventief spoelen is aan te raden. Wanneer dit het beste kan gebeuren, hangt af van het automerk, maar ook van uw rijstijl. Wij van autobedrijf Theo Koot adviseren u om na 80.000 tot 120.000 km de automaatbak te spoelen met ons powerflush systeem van Kroonoil. Zo kunt u problemen en onkosten met de automaatbak in de toekomst voorkomen. Wij kunnen u natuurlijk vanuit onze eigen ervaringen en deskundigheid goed en eerlijk adviseren.

Hoe werkt het powerflush systeem

Bij het spoelen van de automaatbak wordt met draaiende motor eerst de oude vloeistof met een reiniger door het systeem gepompt. Hierbij worden afgezette vuildeeltjes losgeweekt. Alle versnellingen worden tijdens het spoelen bediend zodat het hele systeem goed wordt gespoeld. Het is ook mogelijk om met behulp van een speciale adapter het stuurbekrachtigingsysteem te spoelen. Na het reinigen wordt de oude olie opgevangen in een doorzichtig vat. Zo kunt u goed zien hoe vuil de olie is! Als alle olie uit het systeem is weggepompt, wordt de nieuwe olie toegevoegd. U kunt bij ons in de garage het hele proces volgen. Zo kunt u met eigen ogen zien dat de automaatbak spoelen in Dronten een zinvolle handeling is die problemen kan verhelpen of voorkomen.