Winterbanden een must(-have)

In Nederland is het vooralsnog niet verplicht om in de wintermaanden met winterbanden te rijden. In een aantal Europese landen is dat wel het geval, zoals in Duitsland. Of u nu op wintersport gaat, de kerstmarkt in Düsseldorf bezoekt of een lang weekend naar Berlijn gaat, in al deze gevallen riskeert u een fikse boete als u bij winterse omstandigheden niet met winterbanden rijdt. Maar ook als u alleen in Nederland rijdt, bewijzen winterbanden hun waarde. Als u op zoek bent naar winterbanden in Dronten of uw zomerbanden wilt wisselen voor winterbanden en uw zomerbanden wilt opslaan, bent u van harte welkom bij autobedrijf Koot in Dronten.

Waarom winterbanden in Nederland

Zodra de temperatuur onder de zeven graden zakt, is het beter om met winterbanden te rijden. Rubber wordt harder naarmate de temperaturen dalen. Het rubber van winterbanden is zachter, waardoor bij lage temperaturen het profiel nog optimaal zijn werk kan doen. In tijden van sneeuw en ijzel is het rijden met winterbanden een heel stuk veiliger dan met universele all-season banden. Vooral op bochtige wegen is de zijdelingse grip bij winterbanden beter. Ook het wegrijden vanuit stilstand is met universele banden een stuk lastiger op een besneeuwd wegdek. Het profiel van winterbanden bevat lamellen die voor een groter contactoppervlak met het wegdek zorgen. Hierdoor is de grip beter. Voor persoonlijk advies over winterbanden in Dronten kunt u terecht bij autobedrijf Theo Koot.

Waarom autobedrijf Koot voor winterbanden Dronten

  1. Opslag van zomer- en winterbanden;
  2. Eerlijk advies;
  3. Professionele bandenwissel;
  4. Scherpe prijzen;
  5. Banden voor alle automerken;

Wanneer winterbanden

Zeker als u (vrijwel) dagelijks de auto gebruikt, is het raadzaam om aan het begin van de winter de winterbanden erop te laten leggen. Wij lijnen de auto dan ook helemaal uit zodat u een goede wegligging hebt. De zomerbanden kunt u bij ons laten opslaan. U kunt overigens ook de zomer en de winterbanden om de velgen laten zitten. U betaalt natuurlijk extra voor de velgen, maar het wisselen van alleen de banden is arbeidsintensiever en dus duurder.

Winter- en zomerbanden zijn de laatste jaren steeds specialistischer geworden. Ze presteren het beste onder de omstandigheden waarvoor ze gemaakt zijn. Net zomin als het goed is om bij lage temperaturen met zomerbanden te rijden, is het ook niet goed om te lang met de winterbanden door te rijden.

Welke winterbanden moet u hebben

Welke winterbanden u moet hebben, hangt van een aantal factoren af. Het aantal kilometers dat u er gemiddeld mee rijdt bijvoorbeeld, en op wat voor wegen – wat voor wegdek en hoe bochtig – u vooral rijdt. Ook uw rijstijl is van belang en of u regelmatig met zware lasten rijdt. En als u met uw auto op wintersport gaat, mag u nog strengere eisen aan de winterbanden stellen. Wij van autobedrijf Koot nemen graag de tijd om u van persoonlijk advies te dienen. Wij hebben klanten in de gehele regio. Bedrijven en particulieren uit Swifterband, Elburg, Harderwijk, Lelystad, Biddinghuizen en Kampen komen voor hun winterbanden naar Dronten.