Zomerbanden

Van alle soorten banden zijn de zomerbanden het hardst, ze slijten ook het minst snel. Het profiel van zomerbanden is speciaal gemaakt voor de afvoer van water, zodat er ook bij zomerse plensbuien nog veilig gereden kan worden. Als het kouder wordt dan 7 graden, wordt het rubber te hard, waardoor de grip op het wegdek minder wordt en de remweg langer. Zomerbanden zijn over het algemeen goedkoper dan winterbanden en universele all-season banden en ook produceren ze minder geluid bij het rijden. Bent u op zoek naar zomerbanden in Dronten en een goed adres voor de opslag van uw winterbanden, dan bent u welkom bij autobedrijf Koot in Dronten.

Voordelen zomerbanden ten opzichte van universele banden

De laatste jaren is de kwaliteit van de specialistische banden steeds verder verbeterd. Hierdoor zijn ook de verschillen met de universele all-season banden groter geworden. Winterbanden rijden niet prettig en niet veilig meer bij temperaturen boven de 7 graden, voor universele banden geldt dit bij een temperatuur vanaf 15 graden. De remweg is bij universele banden langer en universele banden slijten sneller bij hogere temperaturen. Zeker als u uw auto dagelijks gebruikt of wanneer u bijvoorbeeld met de auto op vakantie gaat naar Frankrijk of Zuid-Europa, is het aan te raden om speciale zomerbanden aan te schaffen. U kunt voor meer informatie over zomerbanden in Dronten terecht bij autobedrijf Theo Koot.

Waarom zomerbanden Dronten bij Koot autobedrijf

  1. Goede en snelle service;
  2. Betrouwbaar advies;
  3. Opslag van banden en velgen;
  4. Eerlijke tarieven;
  5. Banden voor alle automerken.

Wisselen zomerbanden in Dronten bij autobedrijf Koot

Om van de winterbanden over te gaan op zomerbanden, hebt u twee mogelijkheden: alleen de banden wisselen of de banden met de velgen wisselen. De banden blijven dan om de wielen zitten. U betaalt natuurlijk voor de aanschaf van extra wielen, maar omdat het wisselen sneller gaat, hebt u de meerkosten er na enkele wisselingen weer uit. Wij van autobedrijf Koot kijken de banden bij de bandenwissel altijd na, vervangen eventueel de ventielen en lijnen de auto uit. Natuurlijk zorgen wij ook voor de juiste bandenspanning. Zo hebt u gegarandeerd weer een prima wegligging. Dat rijdt niet alleen comfortabel, maar ook veilig. Klanten uit de driehoek Harderwijk – Lelystad – Kampen met de plaatsen Biddinghuizen, Elburg en Swifterband laten hun zomerbanden in Dronten er bij ons opleggen.

Welk merk zomerbanden

De keuze voor een bepaald merk zomerbanden heeft te maken met verschillende factoren, waaronder uw rijstijl en het gebruik van de auto. Bij dat laatste moet u denken aan het aantal kilometers dat u rijdt, op welke wegen – wegdek, bochten en uw gemiddelde snelheid zijn daarbij van belang – u vooral rijdt en of u vaak met zware lasten rijdt. U kunt voor uw keuze met betrekking tot uw winter- en zomerbanden in Dronten terecht bij de ervaren medewerkers van autobedrijf Theo Koot.